2013. július 2.

Amiért a blog szünetelt...

Akik rendszeresen szoktak olvasni, azok észrevehették, hogy február óta nem igazán született új bejegyzés, és csak a múlt héten értem vissza újra a blogok és a blogolás világába.
A szünet időszakában és a mai napig is elég sok érdeklődő levelet kaptam, hogy miért is tűntem el, és arra gondoltam, mivel ilyen aranyosak vagytok, megosztom Veletek az eltűnés okát.

Már több mint 1 éve kezdődött a dolog, hogy nagyon elkezdett fájni a derekam, mégpedig annyira, hogy 2-3 hétig fel sem tudtam kelni az ágyból. Ekkor a dokim idegbecsípődés gyanújával kezel gyógyszeresen, majd injekciókkal is, sajnos csak időlegesen múlt el a fájdalom, és pár hét-1 hónap elteltével ismét mozdulni sem tudtam a fájdalomtól.
Ekkor már ő is elkezdett tovább gondolni, hogy a gerincemnél valami nincsen rendben, rögtön elutalt röngtenre, ami kimutatta, hogy a 4-es és az 5-ös csigolyám között nincs meg a szükséges rés. Ezután elutaltak MR vizsgálatra, ami már egy diagnozis felállítására teljesen alkalmas volt,mégpedig, hogy a már említett két csigolya között teljesen eltűnt a porckorong, de már a 3-as csigolyánál is nagymértékű leépülés található, plusz egy kisebb sérvet is találtak az 5-ös csigolyámnál.
Ekkor már teljesen biztos voltam benne, hogy nincs más megoldás, mint a műtét...

Ezután már nem igazán akartam várni -elég volt az 1 év fájdalom és tehetetlenség- és tovább tűrni a fájdalmat, így hát szomorúan és nagyon félve elmentünk a Szombathelyi kórház idegsebészetére, ahol megerősítették a félelmem...
Nagyon kedvesen, és szakszerűen elmagyaráztak mindent, amikor kiderült, hogy valóban nem lesz más megoldás, mint a műtét. Így hát az egészségem érdekében június 3-án megműtöttek gerincstabilizáló műtéttel, ami egy 4,5 órás műtét volt. Ez lényegében annyit jelent, hogy kaptam csigolyánként két csavart, összesen hatot, majd ezeket a csavarokat egymással rögzítették, ezen felül pedig a hiányzó porckorongok helyébe saját csontörleményt döngöltek, amit a medencémről kapartak le.

Műtét utáni röntgenfelvételem:



Egy hét kórházi felügyelet után, ahol újra tanultam felkelni és járni, most három hete hogy hazaengedtek. Jelenleg gerincmerevítőt kell hordanom és nagyon minimálisan dolgokat vagyok képes csinálni, és még 3 hétig kímélnem kell a gerincem. Amint letelt ez a három hét, vissza kell majd mennem kontrollra, hogy megfelelően kezdenek csontosodni a csavarok és, hogy minden rendben van-e.
Ezek után pedig 2-3 hét utókezelés következik ahol újra tanulok majd hajolni, guggolni és minden olyan dolgot amire jelenleg képtelen vagyok.

Köszönöm szépen a sok aranyos e-mailt és azoknak is köszönöm, akik szorítottak értem. Igyekszem minél hamarabb felépülni és újra 100%-os lenni itt a blogon is. :)


14 megjegyzés:

  1. Jajj :( Remélem most már minden rendben van, és további gyógyulást! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem én is, hogy minden rendben lesz, majd a kontrollon derül ki. Köszönöm szépen! :)

      Törlés
  2. Ó, szegénykém. :( Mielőbbi jobbulást!

    VálaszTörlés
  3. Nem irigyellek, nagyon fájdalmasnak és kényelmetlennek (úgy értem, zavaró lehet, hogy nem tudsz rendesen mozogni, hajolni) tűnik nekem ez az egész, de most már remélhetőleg minden rendben lesz! :)
    Gyógyulj meg, várunk vissza! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is gondolnánk, hogy milyen rossz amikor a mindennapi "reflexes" mozdulatainkat nem csinálhatjuk, és helyette csak a robotmozgás marad. :( Köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy! :)

      Törlés
  4. Remélem felépülsz hamarosan ! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is bízom benne, a műtét utáni 3 hónap lesz a legrosszabb, viszont remélem, hogy utána már csak jobb lesz napról-napra! :)

      Törlés
  5. .gyogyulj meg gyorsan..es csak pozitivan :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon nagy kitartást !!!!
    Nekem is kell gerincmerevítőt hordanom, ahhoz meg külön hatalmas kitartást!!!
    Gyógyulj! <3

    VálaszTörlés