2011. június 15.

Kiss my lips-avagy a tartós szájsmink titka

Biztosan mindenki szeretni egész napon át tartó rúzst, illetve szájfényt hordani. Mivel ilyen termékek még nincsenek a piacon, (akármennyire is reklámoznak különböző egész napon át tartó kencéket) ezért most leírok Nektek pár trükköt, érdekesség, hogy hogyan lehet meghosszabbítani a szájsminkünk időtartamát.
Az évek előrehaladásával és  a trendek változásával ma már a szivárvány minden színében kaphatunk rúzsokat. Nagyon divatosak a lila, narancs, bordó, fukszia színek, de a régi kedvenc vörös, piros is még a toplisták élén áll.




Rúzsoknál nem mindegy, hogy hidratáló-, vagy fedőrúzst választunk, mivel minél több színanyag van egy rúzsban annál erősebb a fedése, míg a halvány/áttetsző rúzsok hamar elvesztik színüket, gyakrabban kell újrakenni azokat.

Ajakfestés előtt ajánlatos vékony alapozóréteget tenni a szánkra, hogy jobban rátapadjon a rúzs. Ezután körvonalazzuk meg a szánkat a rúzs színével megegyező szájceruzával. Majd a szájceruzával az ajkunkat is besatírozhatjuk. Én ezt csak akkor szoktam, ha sötétebb színű rúzst használok. A legutolsó lépés pedig a rúzsozás, amit érdemes ecsettel csinálni, főleg a sötétebb árnyalatoknál, hogy mindenhol egyenletes legyen.
Mielőtt elindulnánk hajtsunk félbe egy papírzsepit és "harapjunk rá" az ajkunkkal, hogy a felesleget leitassuk.
A már kész szájsminket fixálhatjuk is, hogy hosszabb ideig tartson. Erre a célra én csak az Artdeco termékeit ismerem, de biztos vagyok benne, hogy más márkánál is találkozhatunk ilyen termékekkel.




A színes szájfények teltebbnek mutatják az ajkakat, míg a kevesebb pigmentet tartalmazó szájfények természetes hatásúak. Használhatjuk őket önmagukban, vagy rúzzsal együtt is.
Ecsetes, vagy applikátoros szájfénnyel a legegyszerűbb sminkelni. A tubusos, vagy tégelyes kiszerelésűhöz ajánlatos ajakecset használata.

Színes szájfényt először az ajkunk közepére vigyük fel, préseljük össze a szánkat, majd az ecset segítségével oszlassuk el a szánk széleire is.
Ha rúzzsal együtt használjuk, akkor tartósabb lesz ha alatta egy természetes színű rúzst használunk alapnak. Szexisebb lesz a végeredmény, ha az ajkunk nedvesen csillog a szájfénytől.


A szájfényt vagy a rúzst részesítitek előnyben? Esetleg a kettőt egyben?
Szép napot Nektek!

4 megjegyzés:

  1. .imadom a ruzsokat! az elso keped Christian Breton ruzsmintai, ugye? az 5047, 5017, 5022 megvan nekem..:)

    VálaszTörlés
  2. szeretem a rúzst és a szájfényt is:)
    z ArtDecos csoda dolgokról meg annyit,hogy a fixáló iszonyatosan szárít(egyszer próbáltam és véresre repedt tőle az ajkam),az alapozója az nem olyan rossz.
    de a chili paprikás szájfeltöltője az isteni:)

    VálaszTörlés
  3. jaj én igazából egyiket sem szeretem, még az ajakápolókat sem, egyszerűen nem tűröm ha van valami a számon addig piszkálom míg le nem jön :D de ha választani kell szájfény

    VálaszTörlés
  4. Bar: igen azok, nagyon tetszenek azok a rúzsok, én is szeretnék majd egyszer belőlük :)
    Ms. Xixin: én szerencsére nem tapasztaltam a szárító hatást, de elég durván jártál tőle :S

    VálaszTörlés