2014. szeptember 4.

Gyertyafüggőség...

Igen, az ember nem is gondolná, hogy ilyen is létezik... Még egész kicsi koromban kezdődött, amikor minden egyes alkalomra gyertyát, vagy párologtatót kértem a családtól, aztán az évek alatt már a barátoktól is azt kaptam ajándékba. Vannak köztük nagyon szépek, különlegesek is amiket nincs szívem a mai napig meggyújtani, inkább díszítsék a lakást, gyönyörködöm bennük.
Igazából nem tudom milyen oknál fogva szerettem beléjük. Szeretem nézni a fényüket, érezni az illatukat, ahogy egy esős, borongós napon betöltik a lakást az illatukkal és a meleg fényükkel. 


Aztán tavaly tavasszal elérkeztem a fordulóponthoz, megismerkedtem a Yankee Candle gyertyákkal. Akkoriban még nem voltak vele tele a blogok, véletlenül akadtam rá a Google segítségével. Félve adtam le az első rendelésem, amiben a Paradise Spice tart mellett még néhány (ma már nem kapható) teamécses kapott helyett. (Ez az illat a mai napig is nagy kedvencem.) 
Féltem, mert csak a leírás alapján rendeltem, izgulva, hogy mi lesz akkor ha netán nem fog tetszeni az illat. Nem így lett...Imádtam minden egyes darabját. Intenzív illat, ami az egész házat betölti. És innentől kezdve már nem volt megállás. Nem kísérleteztem többet más márkákkal, hiszen úgy vagyok vele, ami bevált azt nem fogom lecserélni. Azóta már a sokadik rendelésen vagyok túl, és elmondhatom, hogy örök barátság lesz a miénk.

Tudom, hogy nem olcsó mulatság egy gyertya, de én nagy átlagban a Tartokat részesítem előnyben, néhány kivétellel, amikor annyira beleszeretek egy illatba, akkor azt megrendelem gyertya formájában is. Szóval a tartok 450 Forintba kerülnek és el lehet őket tördelve is használni. Nagyon intenzív illat, amit átlagban 3-4 alkalommal is meg lehet gyújtani. 
Senkit sem akarok győzködni, de biztos vagyok benne, hogy aki egyszer kipróbálja, rabjává válik, és ezt a többi gyertyafüggő társam nevében is állíthatom.  


Nálam nem csak ilyenkor ég egy-egy illatos csoda, hanem nyáron is nagyon szeretem a finom illatokat.



Ti, milyen viszonyban vagytok a gyertyákkal? Van kedvencetek? Ismeritek a Yankee Candle termékeit?




7 megjegyzés:

  1. Azt hiszem, nem kell leírnom, milyen a viszonyom a gyertyákkal, és azon belül is a Yankee Candle-lel :-D A legjobb, és kész, ez van, és ha órára kiszámoljuk, még csak nem is drágábbak a műillatú drogériás társaiknál :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony-bizony! Egye értek Veled! :) Elcsábultál valamire a nyári akcióban?

      Törlés
    2. Persze, nagy gyertyában a Spiced Orange és a French Lavender lett a választottam, és elég sok akciós illatból megrendeltem a Tart®-ot :-)

      Törlés
    3. French Lavendert nagyon szeretem, isteni illat. :) A Spiced Orange-ról pedig várom majd a tesztet, a sok Tart mellett persze! :)

      Törlés
  2. Szintén a Yankee Candle a kedvenc...! Nagyon ritka az a nap, amikor ne égetnék valamilyen tartot a lakásban. Most éppen az őszi kiadás nagy szerelmese vagyok, de vannak állandó kedvenceim is, mint pl.: Soft Blanket, Fireside Treats. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam is van jópár állandó kedvenc, az őszi illatok közül nálam a Honey Glow a tuti befutó. Nagyon eltalált illat! :)

      Törlés
  3. Én még nem használtam ezt a márkát, viszont a finom illatú gyertyákat, párologtatónak és egyebeket én is nagyon szeretem, az ilyen borongós időben különösen fel tudja dobni a hangulatot :)

    VálaszTörlés