2012. július 26.

MAC vs. ELF ecsetmosó folyadék


Általában heti 1x, vagy kéthetente 1x szoktam tisztítani az ecseteim babasamponos mosással. Így teljesen megtisztulnak, nincs is vele semmi problémám. De vannak olyan helyzetek amikor egymás után több színhez akarok nyúlni, ill. egy gyors ecsettisztítással le szeretném tudni a dolgot -lustaságból-, mert nincs kedvem mindig mosogatni az ecseteimet. Szóval erre kerestem megfelelő alternatívát. Két terméket találtam, az egyik a MAC ecsettisztító folyadéka a másik pedig az E.L.F-é.



Kezdjük a beszerzéssel. A MAC ecsettisztítóját bármelyik MAC boltban beszerezhetjük ha budapestiek vagyunk. Ha nem, akkor vagy megkérünk egy kedves barátot, hogy szerezze be, vagy amikor arra járunk megvásároljuk. Az E.L.F-hez nehezebben jutunk hozzá, hiszen csak online rendeléssel vásárolhatjuk meg.
Az árukat tekintve a MAC azt hiszem 5.500 Ft körül volt, az E.L.F jelentősen olcsóbb, ami ugye árfolyam függvénye, £3.75 kb. 1.400 Ft.
A csomagolásuk eléggé különbözik. MAC egy jóval erősebb, masszívabb műanyagból készült. A kupakja kiöntős megoldású. Az űrtartalma 235 ml.



Éppen ezért én vettem hozzá egy kicsi parfümszórót, mert úgy praktikusabb és gazdaságosabb is a használata.



Az összetevőket is lefotóztam, talán valakinek az is fontos szempont lehet.


Az E.L.F csomagolása ezzel szemben sokkal puhább műanyag, de a kupakja szórós megoldású így egyből tudjuk használni nem kell öntögetni. Űrtartalma 250 ml.



Sajnos az összetevők nem voltak feltüntetve.
Update: Megtaláltam az összetevőit: 
Water(Aqua), Alcohol Denat,Cocamidopropyl Betaine, Methylparaben.

Az illatuk is különbözik. MAC-nek alkoholos illata van, nem zavaróan, épphogy érezhető. Az E.F.F pedig nagyon jó, édeskés illatú.
Most pedig nézzük melyik hogy bizonyított a tisztításban. A teszthez a Sigma F80-as Flat Kabukit vetettem be, hiszen ez eléggé tömött ahhoz, hogy bizonyítani tudják tudásukat az ecsetmosó folyadékok.


Egyik alkalommal az E.L.F-et próbáltam ki.


 Nem igazán tisztította meg, és sajnos egy a papíron is látszik, hogy nem sok alapozót tudott kitisztítani a szálakból.


Következő alkalommal bevetettem a MAC-et. Sokkal jobban megtisztította és a papíron is több alapozó látszik.


Mindkét tisztító esetében kb. 2-3 fújásnyit használtam.

Összességében egyik sem tudta megtisztítani 100%-osan ezt a tömött ecsetet, de a MAC sokkal jobban bizonyított.
Ezek után kipróbáltam kevésbé tömött ecseteken is, mint pl. szemhéjpúder és korrektor ecset. Ezekkel semmi probléma nem volt, mindkettő megtisztította annyi különbséggel, hogy itt sem mondhatnám azt hogy az E.L.F után 100%-osan megtisztultak volna, de ha több folyadékot használtam akkor azután már az E.L.F-el is el lehet érni a teljes tisztaságot.
Ár-érték arányát tekintve az E.L.F szerintem teljesen megfelelő még akkor is ha többet kell használnunk belőle. De ha olyan típus vagy mint én, és nem szeretsz szöszmötölni ezzel a művelettel, akkor a MAC-et ajánlanám, mert sokkal gyorsabban tisztíthatók vele az ecsetek, és nem mellékesen azt is észrevettem, hogy maga az ecset is sokkal hamarabb szárad a MAC használata után.
Szóval nálam MAC a nyerő, és nálad? Ismeritek valamelyiket? Ti hogyan tisztítjátok az ecseteiteket?


8 megjegyzés:

  1. nekem az elf van meg, igazából erre én többet nem is szívesen költenék, amíg csak hobbyból sminkelek. 100%-osan ugyan nem tisztít, de azért arra jó, hogy ne kelljen minden nap mosogatni és hogy egy sminkelés alkalmával ne koszoljam össze az összes ecsetem, és nekem ez bőven elég. nekem van egy kis baj a szórófejjel, valamiért mintha folyna, néha akadozik, de valamikor teljesen jó, nem tudom mi, de nagyon idegesítő.. a kisebb hibái ellenére szeretem, mert hasznos és jó nagy az üveg, így egy darabig nem kell majd újra vennem.. szerintem amúgy az összetevők rajta vannak a dobozon, bár gondolom csak én vagyok az egyetlen, aki gyűjti a sminktermékek dobozait :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, most hogy nézem tényleg rajta van. Egyébként én is el szoktam rakni őket :)

      Törlés
  2. Az ELF-el csak annyi a baj, hogy konkrétan nem lehet vele kimosni az ecsetet...utálom.

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon hasznos volt, köszi a tesztet, nagyon tetszett! Ritka, ha egy tesztet igazán hasznosnak találok, de ez tutira az! :)

    VálaszTörlés
  4. Szia! Most találtam rá a blogodra, nagyon tetszenek a bejegyzéseid, ez például tényleg nagyon hasznos volt, fel is iratkoztam. Ha van kedved nézz be hozzám is:

    http://roseballerina.blogspot.hu/

    Rose :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen. Mindenképpen be fogok nézni :)

      Törlés
  5. csak egy apró észrevétel. mostanában vettem meg a MAC ecsetmosóját és ha jól rémlik, az ára 3800 Ft volt és tutira nem 5500 Ft!

    VálaszTörlés